Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ

Η Αλεξανδριανή και η Ελπίδα, συμμαθήτριες στο Διδασκαλείο του Αρσακείου, βρίσκουν η μία στην άλλη ένα κομμάτι του εαυτού τους και μια μεγάλη φιλία σημαδεύει τη ζωή τους. Τις ενώνει το κοινό πάθος για γνώση, αλλά και η λαχτάρα να «ζήσουν» και να «δώσουν», να γίνουν δασκάλες και να προωθήσουν τα ιδανικά του ελληνισμού.
Ζουν τέσσερα χρόνια με συγκλονιστικές αλλαγές, με γεγονότα σημαντικά για τις ίδιες, τις οικογένειές τους αλλά και όλη την Ελλάδα, στο ιστορικό πλαίσιο της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Αλεξανδριανή από το Παρίσι, η Ελπίδα από την Αθήνα θα βιώσουν με δυναμισμό αυτό το μεγάλο θαυμαστό συμβάν. Η μία θα γνωρίσει στο Παρίσι πολλούς υποστηρικτές της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, από τον Κουμπερτέν ως τον Βικέλα, ενώ η άλλη, που ζει ως οικοδιδασκάλισσα στην Αθήνα, θα γνωρίσει τον Παλαμά, τον Δροσίνη, τον Σαμάρα, τον Σπύρο Λούη και άλλους.
Τελικά, η ίδια η ζωή, που γράφει το σενάριο της ιστορίας με συγκίνηση, χιούμορ και απρόοπτα που κόβουν την ανάσα, τους γνέφει πως, όσο απρόβλεπτα κι αν έρχονται τα πράγματα, μπορούν πάντα να λένε καλημέρα στην ελπίδα.

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ

Είναι το πεπρωμένο της…
θα τη σκοτώσει η βασίλισσα ή ο κυνηγός θα τη μετατρέψει
σε αήττητο πολεμιστή;
Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της κόρης του βασιλιά. Το νεαρό κορίτσι καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος. Εκεί υπάρχουν ένα σωρό επικίνδυνα φυτά και δηλητηριώδη ζώα και η βασίλισσα αποφασίζει να στείλει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο που λέγεται ότι μπήκε στο Δάσος και επιβίωσε: έναν θλιμμένο Κυνηγό, τον Έρικ.
Έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, ο Έρικ δέχεται. Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει το όμορφο κορίτσι; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια που έχει δει ποτέ το βασίλειο;Σ’ αυτή τη συναρπαστική διασκευή της θρυλικής ιστορίας, η Χιονάτη πρέπει να γράψει το δικό της ευτυχισμένο τέλος.
Μην χάσετε επίσης την ομώνυμη  ταινία!

πηγή :διαδίκτυο

ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ - ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ

Το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα είναι εμπνευσμένο από τη βυζαντινή Ιστορία.
Η Δέλτα, συνδέοντας τα ιστορικά γεγονότα με το μύθο, αφηγείται τις περιπέτειες του Κωνσταντίνου, του Μιχαήλ -δυο νεαρών Βυζαντινών ευγενών- και της Αλεξίας, αναβιώνοντας με μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα του Βυζαντίου "τον καιρό του Βουλγαροκτόνου". Δολοπλοκίες, κατασκοπία, μεγάλοι έρωτες και εκρηκτική δράση, καθώς περιγράφονται με τον απαράμιλλο λυρισμό της Δέλτα, αποτελούν τα στοιχεία του κλασικού αυτού μυθιστορήματος, που είναι και το πιο γνωστό ιστορικό μυθιστόρημα της συγγραφέως.
πηγή : διαδίκτυο

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ - ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

Ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν σημάνουν μεσάνυχτα, ένας πελαργός, ένας χιονάνθρωπος, ένας κόκκινος ιππόκαμπος, δυο παιδιά και δυο πειρατές συναντιούνται γύρω από μια καμινάδα. Ποιοι είναι; Από πού έρχονται; Και το κυριότερο: τι γυρεύουν γύρω από την καμινάδα; Ένα βαρελάκι με φάρμακο ιλαράς, μια καταχθόνια μάγισσα, ένα ανομολόγητο μυστικό, δυο σοφοί εντομολόγοι, ένα χαμένο ζουζούνι, ένας φουσκομπαλονότης, ένα ανεμολούλουδο και δώδεκα μπαλαντέρ οδηγούν τους ήρωες της ιστορίας σε ανήκουστους κινδύνους, ξέφρενα κυνηγητά και απροσδόκητες περιπέτειες, από τη γιορτή της σαπουνόφουσκας στην Κίνα, στο πάρτι των μεθυσμένων φαντασμάτων, από το γαλάζιο πουπουλένιο σύννεφο στο γκρίζο γρανίτινο φαράγγι. Μια ξεκαρδιστική περιπέτεια σε στοιχειωμένους πύργους, μυστικά λιμάνια, κακόφημα πανδοχεία, μυθικά παλάτια, ανεξερεύνητες ζούγκλες και φουρτουνιασμένους ωκεανούς. Μια περιπέτεια γευστική σαν κρέμα σαντιγί, μαγευτική σαν πυροτέχνημα, πιο παράξενη από τη γύρη των ονείρων, πιο φανταστική από το μυστικό της ασημένιας φεγγαροπεταλούδας.. Και αυτό θα είναι το μεγάλο μυστικό των δύο κοριτσιών.
Ένα ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα για όλη την οικογένεια!

πηγή:διαδίκτυο

ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΔΩ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ- ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ

Η Εύα, η νεαρή παιδοψυχολόγος της ιστορίας, είναι μια σύγχρονη νέα κοπέλα. Ζει με το αγόρι της τον Θεόφιλο που τελειώνει το μεταπτυχιακό του στην πληροφορική στον ανέμελο νεανικό τους κόσμο, στα δυο φοιτητικά τους δωμάτια που έχουν γίνει ένα από τη στιγμή που ξεκλείδωσαν την κλειστή μεσόπορτα μπλέκοντας τα βιβλία της ψυχολογίας με την πένα της κιθάρας του Θεόφιλου και το άσπρο τισέρτ που δεν ξέρουν πότε αγοράστηκε και για ποιον, γιατί το φοράει μια ο ένας και μια ο άλλος.
Όταν η Εύα κερδίζει με το σπαθί της μια θέση στις ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ, νιώθει περήφανη και ευτυχισμένη. Πάνω στην κορφή του λόφου με τα λιόδεντρα και τις φιστικιές, μέσα στο πανέμορφο αναπαλαιωμένο κτίριο που έχει στήσει το βασίλειό του ο καθηγητής Βλασιάδης, τα διαφορετικά παιδιά έχουν ό,τι καλύτερο μπορεί να φανταστεί κανείς γι’ αυτά. Περιποίηση και εκπαίδευση, όλα αρμοσμένα σωστά και σύμφωνα με τους κανόνες και τις τελευταίες επιταγές της επιστήμης. Ο ιδανικός χώρος για ν’ αρχίσει κανείς την επαγγελματική σταδιοδρομία του. Όμως για την Εύα αυτή η θέση σημαίνει πολύ περισσότερα, γιατί θα είναι βοηθός του ανθρώπου που θαυμάζει και στήριξε τη διπλωματική της εργασία πάνω στη δουλειά και τα βιβλία του. Κι όχι μόνο αυτό. Ο Λεωνίδας Βλασιάδης, ο διευθυντής του ιδρύματος, είναι ο τρυφερός πλατωνικός έρωτας των πρώτων φοιτητικών της χρόνων. Κι η Εύα δε θέλει τίποτε άλλο παρά να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης του. Να εφαρμόσει όσο γίνεται πιο πιστά όλα όσα έμαθε στο Πανεπιστήμιο για να βοηθήσει τα παιδιά στις ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ν’ αλλάξουν την ξεχωριστή μοίρα που τάχτηκαν, κερδίζοντας μαζί τα ΜΠΡΑΒΟ και την παραδοχή του.
Μέχρι που συναντάει τη Μέλια. Αυτό το παιδί της σιωπής που θεωρείται απ’ όλους στο ίδρυμα «δεδομένη περίπτωση», αυτό το κοριτσάκι για το οποίο όλοι και κυρίως ο Λεωνίδας Βλασιάδης πιστεύουν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο παρά μονάχα να το έχουν ταϊσμένο και καθαρό, είναι που οδηγεί την Εύα σε δρόμους άλλους. Γιατί θ’ αφήσει τον εαυτό της να δεθεί μαζί του, να το αγαπήσει παίρνοντας τη θέση των δικών του ανθρώπων που είναι απόντες. Η σύγκρουση με τον Λεωνίδα Βλασιάδη είναι αναπόφευκτη καθώς η Εύα, με μόνο συμπαραστάτη το αγόρι της τον Θεόφιλο, ρίχνεται σ’ έναν αγώνα να ανατρέψει αλήθειες και δεδομένα επιστημονικά γι’ αυτό το παιδί.
Ο πλατωνικός έρωτας για τον Βλασιάδη, στηριγμένος στον απέραντο θαυμασμό που φτάνει ως το δέος σχεδόν, δέχεται το πρώτο πλήγμα. Είναι το πρώτο οχυρό που πέφτει στη σύγκρουση του ονείρου με την πραγματικότητα. Η αμφισβήτηση ανθρώπων και αξιών που καθόριζαν την πορεία της ζωής της ως τότε θα ακολουθήσει, οδηγώντας τη σε μια μάχη πολύ πιο δύσκολη. Εκεί που οι δικές της αξίες, τα δικά της πιστεύω θα συγκρουστούν με όλα όσα κάποιοι άλλοι θεωρούσαν δεδομένα και αποδεκτά. Εκεί που η δύναμη κι η αντοχή της θα δοκιμαστούν σε πράξεις που θα την αναγκάσουν να τραβήξει πολύ μακριά, να πάρει κρυφά τη Μέλια από το ίδρυμα, για να αποδείξει στον πατέρα της και φίλο του Λεωνίδα Βλασιάδη πως «δεδομένη περίπτωση» για τη μικρή Μέλια ήταν εκείνοι οι δυο κι ο τρόπος με τον οποίο είχαν δρομολογήσει τη ζωή τους. Η δικαίωση με όλες της τις συνέπειες θα οδηγήσει την Εύα τελικά στην αληθινή ωριμότητα, αυτή που κάποιοι ανεξάρτητα από την ηλικία τους δεν πρόκειται να αποκτήσουν ποτέ.

Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα που θα αγγίξει τις καρδιές όλων σας!

ΠΗΓΉ: ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ

ΜΑΚΡΙΑ,ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ... ΩΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Ως εκείνη τη νύχτα, όλα έδειχναν πως η μοίρα του Κωνσταντίνου και της Ράνιας οριζόταν από τις απώλειες που κύκλωναν τη ζωή τους: τη στέρηση του πατέρα και τη φυγή της μητέρας. Όταν χάνουν πια και τη γιαγιά τους, τα δυο αδέλφια αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Η ανάγκη για επιβίωση θα τους σπρώξει να κινηθούν μέχρι τα όρια της νομιμότητας, προτού ανακαλύψουν μέσα τους τη μεγάλη αλήθεια: όσο μακριά κι αν πάνε, το μόνο που λαχταρούν είναι η ασφάλεια και η θαλπωρή ενός σπιτιού!

ΠΗΓΉ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΖΕ'Ι'Ν Ε'Ι'Ρ

Η μικρή Τζέιν διώκεται από τη θεία της και καταλήγει σε αναμορφωτήριο, λόγω του ελεύθερου πνεύματος και χαρακτήρα της. Στα 18 της, ενήλικη πλέον, εγκαταλείπει το ίδρυμα και βρίσκει δουλειά ως γκουβερνάντα στο σπίτι του κυκλοθυμικού και κρύου Έντουαρντ Ρότσεστερ. Ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης, η οποία ξεπερνά τα "πρέπει" της εποχής. Όμως, ο Ρότσεστερ κρύβει ένα φοβερό μυστικό στο σκοτεινό παρελθόν του. Θα καταφέρει η Τζέιν Έυρ να αντέξει την αλήθεια;

ΠΗΓΉ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ- ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

Στο ζοφερό περιβάλλον ενός επαρχιακού φτωχοκομείου γεννιέται ένα αγόρι. Η μητέρα του πεθαίνει στη γέννα και το παιδί μεγαλώνει στο φτωχοκομείο. Χωρίς στοργή, δίχως χαρά, πεινασμένο και ρακένδυτο, θα γνωρίσει όλη την κακία των ανθρώπων. Η απόγνωση το εξαναγκάζει να ξεκινήσει με τα πόδια για το Λονδίνο. Εκεί θα πέσει στα νύχια μιας σπείρας κακοποιών, από την οποία θα προσπαθήσει να το γλιτώσει ένας καλοκάγαθος άνθρωπος. Η μοίρα όμως του επιφυλάσσει νέα δεινά. Ένας ετεροθαλής αδελφός του, για να καρπωθεί μόνος του την πατρική περιουσία, θα το ξαναρίξει στη σπείρα των κακοποιών.
Η απαράμιλλη πένα του Ντίκενς περιγράφει με γλαφυρή ζωντάνια τις φοβερές περιπέτειες του μικρού Όλιβερ, στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να βγει από τα σκοτάδια του υποκόσμου στο φως και να αναζητήσει την ευτυχία ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

ΠΗΓΉ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ- ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

Ο Πιπ, ένα ορφανό αγόρι από ένα φτωχικό χωριό της Αγγλίας, μαθαίνει από μικρός την τέχνη του σιδηρουργού, αλλά ονειρεύεται μια μέρα να γίνει πλούσιος. Κάποια στιγμή, εντελώς απρόσμενα, του παραχωρείται ένα αξιοσέβαστο ποσό και η δυνατότητα να σπουδάσει στο Λονδίνο. Ο Πιπ ενθουσιάζεται γιατί πιστεύει ότι τον ευεργετεί η εκκεντρική μις Χάβισαμ, που έχει μεγαλώσει την όμορφη αριστοκράτισσα Εστέλα, με την οποία είναι ερωτευμένος. Όταν όμως του φανερώνεται ο μυστηριώδης ευεργέτης του, τα όνειρά του γκρεμίζονται και η ζωή του αλλάζει για πάντα...

ΠΗΓΉ :ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Η Μανταλένα, η μητέρα της Εύας, μοιάζει, λένε, με μάγισσα: κατακόκκινα μαλλιά, παρδαλά ρούχα, αλλόκοτη συμπεριφορά… Μαζί μ’ αυτά κι ένα εμπριμέ σπίτι, ένας κήπος-ζούγκλα στη μέση της Αθήνας κι ένα αυτοκίνητο με συννεφάκια.
Κάτι από τη Μανταλένα πήρε και η Εύα: τις ανάποδες μαγικές ευχές που τιμωρούν τους ενοχλητικούς. Και δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί που αξίζουν μια ανάποδη ευχή: η κουτσομπόλα γειτόνισσα, ένας βασανιστής ζώων, ένας αυταρχικός διευθυντής…
Καμιά φορά οι ανάποδες ευχές πιάνουν. Καμιά φορά, όμως, χρειάζεται και κάτι παραπάνω: χρειάζεται να νικήσεις τους φόβους σου, να διαλέξεις τους σωστούς φίλους και να τολμήσεις το ακατόρθωτο. Και τότε, ως διά μαγείας, ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια.

ΠΗΓΉ : ΔΙΔΙΚΤΥΟ

ΜΕ ΑΓΚΥΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ- ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Με άγκυρα την καρδιάΣαν ένα καράβι στο πρώτο του ταξίδι σαλπάρισε η δωδεκάχρονη Ειρήνη μαζί με τους γονείς της για ένα μακρινό νησί του Αιγαίου. Φόβος για το καινούριο σχολείο, αγωνία για τον άγνωστο τόπο. Όμως, όλα ήταν παράξενα όμορφα σ’ αυτό το νησί. Και πιο πολύ απ όλα τής άρεσε ο Γιώργης, ο συμμαθητής που έκανε την καρδιά της να χτυπά δυνατά. Όσο περνούσε ο καιρός, η Ειρήνη δεν ήθελε να φύγει πια από το νησί. Και δεν έφυγε, γιατί ένα τεράστιο κύμα αναποδογύρισε τη ζωή της. Μα η Ειρήνη, σαν το καράβι που ξεπερνά τις φουρτούνες, συνέχισε να ταξιδεύει στη χαρά της ζωής. Ένα καράβι με άγκυρα την καρδιά. 


ΠΗΓΉ : ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ- ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

Η τελευταία μαύρη γάταΗ τελευταία μαύρη γάτα" είναι το εκατοστό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο αποτελεί παράλληλα και το πρώτο του μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους.

Σε ένα μακρινό νησί, τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δυο απάνθρωπους τρόπους. Σε λίγο έχουν σχεδόν επιτύχει το σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα απομένει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν.
Η «Τελευταία Μαύρη Γάτα» καταφέρεται εναντίον του ρατσισμού, της προκατάληψης και της δεισιδαιμονίας.

και ένα απόσπασμα από το βιβλίο......

Το βράδυ εκείνο, που λέτε, είχα ραντεβού με τον Κοψονοΰρη, τον καλύτερο μου φίλο, γνωστό επίσης με τα παρατσούκλια «Γατοκομάντος» ή «Τηγανάκιας», λόγω των επιδόσεων του στον εντοπισμό και την αστραπιαία αρπαγή τηγανητών ψαριών από ψαροταβέρνες. Φίνος γάτος ο Κοψονούρης, άριστος φίλος, πάντα αισιόδοξος, μ ένα χαρούμενο σπινθήρισμα στα μάτια. Το τι ξάπλες, πλάκες, τσάρκες και μάσες είχαμε κάνει μαζί δεν περιγράφεται. Χαράματα το ίδιο πρωί ο Κοψονούρης μου είχε εκμυστηρευθεί ότι σε μία από τις απογευματινές του περιπλανήσεις είχε εντοπίσει μια παραθαλάσσια ψαροταβέρνα, που το πλαϊνό παράθυρο της κουζίνας της δεν έκλεινε καλά και είχαμε συμφωνήσει να συναντηθούμε εκεί κοντά κατά το βραδάκι για να την τιμήσουμε δεόντως με μία αστραπιαία επιδρομή, που θα άδειαζε τα τηγάνια της και θα γέμιζε τις κοιλίτσες μας.

Τόπος του ραντεβού είχε οριστεί η τσίγκινη σκεπή μιας ετοιμόρροπης παράγκας, καμιά τριακοσαριά μέτρα απόσταση από το στόχο μας. Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, είχαμε επιλέξει εκείνο το συγκεκριμένο βράδυ επειδή δεν είχε παρά ελάχιστο φεγγάρι και συνεπώς μειώνονταν σημαντικά οι πιθανότητες να γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις μας. 

Εγώ λοιπόν, που λέτε, καταφθάνω πρώτος, σκαρφαλώνω στο άψε-σβήσε από ένα σκουριασμένο λούκι και αρχίζω να κόβω βόλτες πέρα-δώθε στη σκεπή της παράγκας. Αισθάνομαι ανέμελος και ευδιάθετος. Δεξιά μου απλώνεται η θάλασσα, σκουροπράσινη κι απέραντη, ως εκεί που φτάνει το μάτι, λες και δεν έχει τέλος. Παλιότερα, όταν ήμουνα μικρό γατάκι, ψιψινάκι δηλαδή, ονειρευόμουν ότι θα γινόμουν κάποια μέρα καραβόγατος, θα μπαρκάριζα σε ένα καλοτάξιδο ιστιοφόρο φορτωμένο κασέλες με λιθρίνια και σαρδέλες και θα γύριζα όλο τον ντουνιά απ άκρη σ άκρη.

Αλλά δυστυχώς το όνειρο έμεινε όνειρο, επειδή η θάλασσα μου προκαλούσε ναυτία. Σήμερα βέβαια είναι ήρεμη σαν λάδι προτού το ρίξουν στο τηγάνι για να τηγανίσουν παλαμίδες και το αντιφέγγισμα των αστεριών παιχνιδίζει στην ακύμαντη επιφάνεια της. Το χειμώνα όμως η ίδια αυτή θάλασσα, θεέ μου, πώς αλλάζει, φουρτουνιάζει, θεριεύει, αγριεύει, μανιασμένα κύματα σηκώνονται ίδια βουνά θεόρατα, ο ένας τυφώνας διαδέχεται τον άλλο και για τρεις-τέσσερις μήνες ούτε καράβι, ούτε καΐκι, ούτε κανένα άλλο πλεούμενο μπορεί να πλησιάσει στο νησί μας.


Ξαφνικά συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Κάτω από μια αναποδογυρισμένη ψαρόβαρκα εμφανίζεται ένας άλλος, άγνωστος μου, μαύρος γάτος, που καθώς φαίνεται τον έχει προκαλέσει κι αυτόν η γαργαλιστική και ακατανίκητη μυρωδιά των μπαρμπουνιών.

- Όπα! Να τα μας! Ελπίζω να μη μας τα χαλάσει ο γατεργάρης! σκέφτομαι.

Τον παρακολουθώ να πλησιάζει με προφύλαξη προς την κατεύθυνση της ψαροταβέρνας, ρίχνοντας κλεφτές ματιές ολόγυρα. Τα υπόλοιπα συμβαίνουν τόσο αναπάντεχα, τόσο αστραπιαία, που αναρωτιόμουν μετά αν πραγματικά τα είδα. Μια τρίκυκλη μοτοσικλέτα με καρότσα στο πλάι, που ερχόταν φουλαριστή από το βάθος του δρόμου, κόβει ταχύτητα, φρενάρει απότομα, δυο τύποι, ένας κοντός με τραγιάσκα και ένας ψηλός με κρεμαστό μουστάκι, πηδούν, αρπάζουν επιδέξια το γάτο με μια απόχη, του κοπανάνε μια-δυο κλοτσιές και τον μπουζουριάζουν σε ένα τσουβάλι. Ο ταλαίπωρος γάτος αρχίζει να συστρέφεται, να γρατζουνάει και να νιαουρίζει απελπισμένα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι απαγωγείς ρίχνουν το θήραμα τους στην καρότσα, πηδάνε πάλι στη μοτοσικλέτα και γίνονται καπνός.

ΠΗΓΗ:  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ

Η πλοκή του έργου εξελίσσεται στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία στις αρχές του 20ού αι. και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Οι συγκρούσεις Ελλήνων και Βουλγάρων ήταν σκληρότατες. Η συγγραφέας αναφέρεται στη ζωή και στη δράση δύο σημαντικών ηρώων του Αγώνα, του Τέλου Άγρα και του καπετάν-Νικηφόρου. Αυτοί ήταν αξιωματικοί του ελληνικού στρατού, οι οποίοι ήρθαν εθελοντές στη Μακεδονία για να ενισχύσουν τα ελληνικά αντάρτικα σώματα που πολεμούσαν εκεί. Η γενναιότητα, η αυτοθυσία και η αντοχή τους αποτελούν για όλους παράδειγμα ηρωισμού και πατριωτισμού. Στις δύσκολες μάχες, που γίνονται σε μέρη βαλτώδη, γεμάτα από τις παγίδες του εχθρού, έχουν βοηθούς και συναγωνιστές όχι μόνο τους Έλληνες αντάρτες αλλά και τους κατοίκους των ελληνικών χωριών, τις δασκάλες και τους ιερείς. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι η δράση και η προσφορά στον Αγώνα δύο παιδιών, του Αποστόλη και του Γιοβάν, τα οποία ενεργούν και συμμετέχουν με αξιοθαύμαστη για την ηλικία τους ωριμότητα. 


Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ

Κωνσταντίνα! Κωνσταντίνα! Κωνσταντίνα! Κωνσταντίνα! Και έλεγε ότι δε θα ακούσει σήμερα τη γιαγιά της και τις τρεις αχώριστες φίλες της. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Ε, βέβαια, πού να καταλάβουν αυτές από εφηβεία, που είναι της γενιάς της Κατοχής! "Μα δεν πήρες είδηση τίποτα;" ρωτάει και ξαναρωτάει η γιαγιά. "Όχι τίποτα." Είχε τόσο χαρεί για την καινούρια τους ζωή στη Γερμανία, που ούτε της πέρασε απ' το νου πως οι γονείς της μια μέρα θα χώριζαν. Κι ακόμη χειρότερα: ότι θα την έστελναν πίσω στην Ελλάδα να ζήσει με τη γιαγιά της για κάποιο διάστημα. [...]

ΦΙ-ΓΑΜΑ-ΠΙ - ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ

Η Ανδρομάχη πάει τρίτη γυμνασίου, έχει φακίδες στη μύτη (φρίκη!), μια μικρότερη αδερφή (σκέτος μπελάς!), μια μοντέρνα γιαγιά (πιο πολύ μαμά της), δύο Φι-Γάμα-Πι (και μία στο περίμενε), ανήκει στους «παρακμιακούς» της τάξης (επιλογή της!), δε νοιάζεται (τάχα μου!) για το «φακή» που της έχει κολλήσει η Νατάσσα (η «ωραία» της τάξης), είναι κρυφά (ναι, καλά!) ερωτευμένη με τον «κούκλο» του σχολείου και έχει μόλις βάλει σιδεράκια στα δόντια της (φρίκη Νο2!). Όμως μέσα σε λίγες μέρες συμβαίνουν γεγονότα που την ανεβάζουν ή την ρίχνουν, μα οπωσδήποτε την κάνουν να δει ορισμένα πράγματα με άλλο μάτι, όπως, για παράδειγμα, ότι είναι ευλογία να έχεις και αγόρια Φι-Γάμα-Πι. 

Και για όσους δεν ξέρουν, Φι-Γάμα-Πι σημαίνει: Φίλος/η Για Πάντα. 

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!



     ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ

Πάει ο Παναγιώτης στη μητέρα του:
- Μαμά, δώσε μου είκοσι ευρώ .
- "Με τίποτα", του απαντάει.
- Καλά, τότε δε θα σου πω τι είπε ο μπαμπάς στην καθαρίστρια.
Τότε τρέχει η μαμά του και αφήνει ένα εικοσάευρο πάνω στην τσάντα του.
- Ωραία, λέγε τώρα, τι της είπε.
"Ρε Σούλα, σιδέρωσε το πουκάμισό μ


ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ

  Βρασίδας: Μαμά δε θέλω να πάω σήμερα σχολείο.

Μητέρα: Γιατί δε θέλεις να πας;
             Βρασίδας: Γιατί δε νιώθω καλά.
             Μητέρα: Πού δε νιώθεις καλά;
             Βρασίδας: Στο σχολείο.


Recent UPdate 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ;
Μαμά: Ποιος θα φάει το μεγαλύτερο κομμάτι από την τούρτα;
Πέτρος: Εγώ.
            Μαμά: Ποιος θα φάει τη μεγαλύτερη σοκολάτα;
            Πέτρος: Εγώ.
            Μαμά: Ποιος θα πάει τα πιάτα στην κουζίνα;
            Πέτρος: Μα όλο εγώ θα λέω; Ας μιλήσει και κάποιος άλλος.



    ΠΗΓΗ:ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Recent UPdate      

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


SHREK


SHREK
View more presentations or Upload your own.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΖΗΛΕΨΕ- ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ

Το ποτάμι ζήλεψεMια έφηβη μας μιλάει απλά και αφοπλιστικά για τη ζωή της δίπλα σ' ένα μικρότερο αδερφό που γίνεται "Mαραθωνοδρόμος", καταρρίπτοντας όλα τα μέχρι τότε ιατρικά δεδομένα. Έναν αδερφό που σχεδόν μονοπωλεί την προσοχή των γονιών τους και την κάνει να μεγαλώνει μοιραία στη σκιά του. Έναν αδερφό που της μαθαίνει όμως ν' αγαπάει τη ζωή και να τη διεκδικεί δυναμικά. TO ΠOTAMI ZHΛEΨE είναι ένα μυθιστόρημα που προβάλλει την αγάπη για τη ζωή μέσα από τα λεγόμενα μιας έφηβης που είναι δροσερή, αισιόδοξη, ρομαντική και πάνω απ' όλα μαχητική κι ανατρεπτική, έτσι όπως περιμένει κανείς από μια έφηβη.

Η ΠΟΛΥΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ




Η Πολυάννα και το παιχνίδι της χαράςΗ Πολυάννα είναι ένα κοριτσάκι που πηγαίνει να ζήσει με τη θεία της, που δεν την ήξερε ως τότε και η οποία δεν συμπαθεί τα παιδιά. Είναι κοριτσάκι φρόνιμο, με χρυσή καρδιά και μεγάλη ζωτικότητα. Το κοριτσάκι, θέλει να βλέπει γύρω της ανθρώπους ευτυχισμένους, χαρούμενους και μαθαίνει σε όλους να παίζουν αυτό το περίφημο παιχνίδι. Τα βιβλία με την αξιαγάπητη ηρωίδα είναι τόσο συναρπαστικά ώστε τα διαβάζουν με την ίδια ευχαρίστηση και συγκίνηση τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι. Η Πολυάννα, με την ευθύτητα του χαρακτήρα της και την ανεξάντλητη ζωντάνια της, κατορθώνει να περάσει ένα σωρό μηνύματα στους γύρω της, μαθαίνοντάς τους να είναι αισιόδοξοι και χαρούμενοι ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα.



Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ

Μια «μαγική» ιστορία! Ο Χάρι Πότερ είναι ένα αξιαγάπητο μικρό αγόρι που η μοίρα του επιφυλάσσει μια ζωή διαφορετική από των άλλων παιδιών της ηλικίας του. Χάνει τους γονείς του και αναγκάζεται να μείνει με το θείο, τη θεία του και τον κακομαθημένο ξάδελφό του. Καθώς τα χρόνια περνούν και ο Χάρι συνεχίζει να υποφέρει κοντά στους συγγενείς του, λαμβάνει μια επιστολή, με την οποία τον καλούν να παρουσιαστεί στη Σχολή Χόγκουαρτς, μια σχολή αλλιώτικη από τις άλλες, σ’ έναν κόσμο αλλιώτικο. Έτσι, αρχίζουν οι περιπέτειες του μικρού Χάρι. Μαζί του, παρακολουθούμε κι εμείς μαθήματα ασυνήθιστα, διασκεδαστικά παιχνίδια, πολύτιμες σχέσεις φιλίας και αλληλοϋποστήριξης, καθώς ο Χάρι προσπαθεί να προστατέψει τον κόσμο από τον κίνδυνο που τον απειλεί. Η Αγγλίδα συγγραφέας μάς χαρίζει ένα ευφάνταστο, ξεκαρδιστικό, απολαυστικό, αστείο, πρωτότυπο βιβλίο για όλες τις ηλικίες. Μεγάλοι και μικροί θα μαγευτούν από τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Οι διάλογοι είναι έξυπνοι και διασκεδαστικοί, οι ήρωες κατεργάρηδες αλλά αξιαγάπητοι. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο που θα λατρέψουν όλοι οι αναγνώστες.

ΟΛΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

TROY - TRAILER

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΥΤΑΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

ΜΑΡΙΑ

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ!!!!!


ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΥ



ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΥ- ΓΕΦΥΡΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΥ-ΜΕΓΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ
ΒΑΝ  ΓΚΟΓΚ